8 Eylül 2017 Cuma

Şeftali parçacıklı sufle

Quark'tan en çok bu tür hafif ve unsuz tatlılar yapılır. Ben quark yapımında kullanacağım kefiri yağsız sütten yapıyorum. Yani sütü pişirmeden önce bir gece buzdolabında bekletiyorum ve üzerine çıkan kaymağı alıyorum. Bu yöntemi dükan diyetiyle beslenenlerden öğrenmiştim. Tabii ki, tatlandırıcı olarak kalorisiz bir malzeme kullansaydım dükan diyetine uygun olacaktı. ama ben bal kullandım. o yüzden kalori hesaplayanlar için uygun değil. ama çok lezzetli ve yapımı da o kadar kolay olduğu kesin.


Malzemeler

300 gr quark
80 gr bal 
100 ml su 
15 gr toz jelatin 
100 gr (1 büyük boy) şeftali



Yapılışı

- jelatini suyla karıştırıp şişmesi için 15-20 dak bir kenarda bekletiyoruz. 
- Quarkı balla birlikte homojen kıvam alana kadar karıştırıyoruz. (eziyoruz demek daha da doğru olur galiba, çünkü fırında yapılan quark biraz kıvamlı olur. Bu iş için çubuk blender en iyisi) 
- şeftaliyi minik küp şeklinde doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz. 
- jelatini düşük ısıda karıştırarak kızdırıyoruz (kesinlikle kaynatma noktasına gelmemeli yoksa özelliğini kaybeder. 60 dereceden fazla olmamalı. termometreniz yoksa kaşıkla kontrol ede bilirsiniz. kaşıktan döküldüğü zaman su gibi cıvık olması yeterli) 
- jelatini krema haline gelmiş quark karışıma ekleyip karıştırıyoruz. 
- bu karışıma doğranmış şeftaliyi ekliyoruz ve silikon kalıplara döküyoruz. 
- dondurucuda 4-5 saat beklettikten sonra hazır oluyor. servis etmeden yarım saat önce çıkarıyoruz






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder