17 Şubat 2016 Çarşamba

Goji berryli turta


Malzemeler
taban için:
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu + 1/2 bardak su (yerine 1 yumurta da olur
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı(kakao, fındık yağı)
  • 2 bardak badem unu

içi için:
  • 1 bardak goji meyvesi
  • 1 yemek kaşığı bal

kreması için:
  • 200 gr çiğ kaju fıstığı
  • 2 yemek kaşığı limon
  • 100 ml badem sütü
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı (kakao, fındık yağı)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • bir tutam tuz

Ön hazırlık:
  • Kaju fısıtığını gece boyu suda bekletin. (en ideal 24 saat bekletmek) 
  • Goji meyvelerini gece boyu suda bekletin 
  • Bir saat önce 'vegan yumurtanızı' hazırlayın. Öğütülmüş keten tohumunu suyla karıştırıp buzdolabına koyun. Yumurta beyazına benzer jole kıvamını alana kadar 1 saat civarında bekletilmeli. Bunun yerine 1 tane yumurta da kullana bilir siniz. 
  • Badem sütü hazırlayın. (kajudan da olur) 

Yapılışı
Buzdolabından vegan yumurtamızı, ve ya normal yumurtamızı çıkarıp biraz çırptıktan sonra yağ ve badem ununu koyuyoruz. Elde edilen hamuru küçük turta kalıbına hafif bastırarak yerleştiriyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra her bir turtaya 1 çay kaşığı bal damlatıyoruz ve fırça yardımıyla yayıyoruz. Balı pişirmeden önce, yani hamurun içine koymayın. Çünkü yüksek ısıya maruz kalırsa bal özelliklerini kaybediyor. Soğuduktan sonra içlerine suyu süzülüp mutfak bezinde fazla suyu alınan goji meyvelerini yerleştirin 
тарталетки2.jpg
Kreması için blenderde, yıkanıp süzülen kaju fıstığı, yağ, limon suyu, bal ve badem sütü krema haline gelene kadar karıştırılır. Meyvelerin üzerine sıkma torbası yardımıyla yerleştirilir. Bir kaç tane goji tanesiyle süslenir. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder