16 Ağustos 2016 Salı

Dut kurusu muffinleri (GAPS)


Bu tarifte dut kurusunu hem tatlandırıcı hem un yerine kullandım. Önceden mercimek unuyla yaptığım kekten daha hafif ve daha tatlı muffinler oldu. Mercimek kokusundan rahatsız olanlar da var çünkü. Tam GAPS diyetini uyguluyorsanız yumurta beyazından başka kabartıcı kullanmayacaksınız. Onun için yumurta beyazlarını katı mereng haline gelene kadar iyi çırpmak önemli. GAPS diyetinde değilseniz kabartma tozunu kullanmanızda bir sakınca yok bence.

Malzemeler 
kuru malzemeler: 
1.5 su bardağı dut kurusu
1.5 su bardağı badem tozu
tuz
sıvı malzemeler: 
3 yumurta
100 ml peyniraltı suyu (su)
80 ml hindistan cevizi yağı (sadeyağ)

Yapılışı

  1. Yumurta beyazlarını sarılarından ayırıyoruz. Beyazlarını katı mereng haline gelene kadar çırpıyoruz. (en az 7-8 dakika sürer) 
  2. Blendere dutu koyup un haline getiriyoruz. üzerine kalan kuru malzemeleri koyup hepsini bir karıştırıyoruz. 
  3. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, su ve yağı karıştırıp kuru malzemelere ekliyoruz. akışkan olmayan krem kıvamında bir karışım elde etmiş oluruz. 
  4. Bu karışımı kenarından az boşluk açtığımız yumurta beyazlarına ekliyoruz ve spatula yardımıyla alttan üste doğru hareketlerle, köpükleri söndürmemeye dikkat ederek karıştırıyoruz. 
  5. Tepsiye hazır dizdiğimiz silikon kalıplara kaşık kullanarak koyuyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 160-170 derecede 20 dakika pişiriyoruz. 
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder