24 Ağustos 2016 Çarşamba

Unsuz kremalı kurabiye

Badem tozu, hindistan cevizi rendesi, dut kurusu.. bir araya getirmek için de yumurta beyazı ve muz. beyaz un yok, şeker yok. Sağlıklı tarifler yarışmasına girecek olursa birinciliği kazanacak süper bir atıştırmalık tarifi. Denemenizi tavsiye ederim. Sağlıcakla kalın. 

Malzemeler:
kurabiye için
  • yarım muz
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı dut kurusu 
  • 2 yemek kaşığı badem tozu 
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevisi rendesi 
  • 2 yemek kaşığı ceviz kırığı
kreması için 
  • 1 su bardağı hindistan cevizi kaymağı 
  • 2 yemek kaşığı bal 
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin 
  • yarım su bardağı hindistan cevizi sütü 
Yapılışı
  1. Dut kurusunu blenderde çekiyoruz. alt kısımı biraz nemlenip un haline gelince üzerine dilimlenmiş muzu ve yumurta akını ekliyoruz ve bir daha karıştırıyoruz.
  2. Karışımı bir kaba alıp üzerine badem tozu ve hindistan cevizi rendesi ekliyoruz. 
  3. yoğurulur hamur kıvamına gelmezse biraz daha badem tozu ekliyoruz. 
  4. kırılmış cevizleri ekledikten sonra hamurdan yuvarlak kurabiye şekilleri oluşturuyoruz ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine diziyoruz. 
  5. 100 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişiriyoruz. 
  6. soğumasını ve katılaşması için bir kenarda bekletiyoruz.
kremasının hazırlanması 
  1. Kutu hindistan cevizi sütü kullanacaksanız kutu kenarından bir delik açıp önce suyunu ayrı bir kaba boşaltıyoruz. bunu yapmak için en az bir gece sütü buzdolabında bekletmelisiniz. Evde hindistan cevizi sütü yapıyorsanız akşamdan 2 su bardağı hindistan cevizi rendesini 4 su bardağı suyla blenderden geçirin. süzdükten sonra bir kavanoza koyup yine buzdolabında bir gece bekletin. katılaşıp üzerine toplanan kaymağı kolayca kaşıkla ayıra bilir siniz. 
  2. süzülen suyundan 100 ml (yarım su bardağı) küçük bir cezveye koyup içine jelatin ekliyoruz ve erimesi için yarım saat kadar bekletiyoruz.
  3. Süre geçince jelatini kısık ateşte karıştırarak eritmeye başlıyoruz (kaynamaması lazım). 
  4. Tamamen eriyip sızı hale gelen jelatin karışımını biraz soğuması için 5-10 dakika bekletiyoruz. 
  5. O sırada hindistan cevizi kaymağıyla (katıysa eğer mikrodalgada hafif ısıtın) balı blenderde karıştırmaya başlıyoruz ve çalışıyor haldeyken kapağındaki malzeme ekleme haznesini çıkartıp ince çizgi oluşacak şekilde jelatini ekliyoruz. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra kremayı bir kaba boşaltıyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. 
  6. Kremayı ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekliyoruz. Kıvamı koyulaşınca sıkma torbasına koyup kurabiyelerin arasını dolduruyoruz. 
  7. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra tükete biliyorsunuz. 
Afiyet olsun


3 yorum:

  1. merhaba, öncelikle gayretinize emeğinize hayran olduğumu bildirmek isterim. Ben, bir diyet ihtiyacımız olmamasına rağmen yavrumu ve kendimi sağlıksız şeylerden korumaya çalışan bir anneyim. bu tarifiniz ise ne zamandır canı kremalı birşeyler isteyen "kendim"e çok iyi gelecek :) rica etsem helal jelatini nereden bulabileceğime dair bilgi paylaşabilir misiniz? sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ben helal diye almıyorum doğrusunu söylemek gerekirse. sığır jelatini diye alıyorum. katkı deposundan. site var. güvendiğim site. sertifika sorar sanız gösterirler galiba

    YanıtlaSil
  3. tekrar merhaba, sorumu çok önce sormuş olmama rağmen ancak bakabildim, ilgini ve cevabınız için çok teşekkürler, hemen bakıyorum bahsettiğiniz siteye,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil