21 Nisan 2016 Perşembe

Frambuazlı, Keçiboynuzulu Vegan Pasta


Malzemeler 
taban için 
100 gr badem 
100 gr ceviz
10 tane iran hurması 
içi için 
400 gr çiğ kaju (bir gece suda ıslatılmış)
400 ml badem sütü 
1 çay bardağı akçaağaç şurubu 
40 ml hindistan cevizi yağı (eritilmiş)
20 ml kakao yağı (eritilmiş)
yarım limon suyu
frambuazlı kat için 
250 gr dondurulmuş frambuaz 
keçiboynuzulu kat için 
4 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu 

Yapılışı 
  1. Taban için tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırdıktan sonra 20 cm çapında kelepçeli kalıbın altına yayıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. 
  2. İçi için frambuazla keçiboynuzu tozu dışında tüm malzemeleri blendere alıyoruz ve homojen krema halini alana kadar karıştırıyoruz. 
  3. karışımı ikiye bölüyoruz. Blenderde kalan yarısına çözülmüş frambuazı ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz ve tabanın üzerine döküyoruz. Dondurucuya kaldırıyoruz. 
  4. Karışımın kalan yarısını tekrar blendere alıyoruz ve keçiboynuzu ekleyip karıştırıyoruz. 
  5. Frambuazlı katın üzerine döküyoruz. üzerine düzleştirip dondurucuda en az bir gece donduruyoruz. 
  6. Sunmadan 3-4 saat önce çıkartıyoruz. Tam çözülmeden, buzluktan çıktığından bir saat civarında zaman geçtikten sonra kalıptan çıkarıyoruz. Yalnız bunu yaparken dikkatli olmanız gerekli. Önce kenarlarından bıçağı gezdirmez seniz kelepçeyi açarken pastanın üzerinde çatlaklar oluşa bilir. 
Afiyet olsun 

Uyarı!!
BU TARİFİN VE İÇİNDE BULUNAN RESİMLERİN İSİM HAKKI KORUNMUŞTUR


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder