Malzemeler
taban için
100 gr badem
100 gr ceviz
10 tane iran hurması
içi için
400 gr çiğ kaju (bir gece suda ıslatılmış)
400 ml badem sütü
1 çay bardağı akçaağaç şurubu
40 ml hindistan cevizi yağı (eritilmiş)
20 ml kakao yağı (eritilmiş)
yarım limon suyu
frambuazlı kat için
250 gr dondurulmuş frambuaz
keçiboynuzulu kat için
4 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
Yapılışı
- Taban için tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırdıktan sonra 20 cm çapında kelepçeli kalıbın altına yayıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz.
- İçi için frambuazla keçiboynuzu tozu dışında tüm malzemeleri blendere alıyoruz ve homojen krema halini alana kadar karıştırıyoruz.
- karışımı ikiye bölüyoruz. Blenderde kalan yarısına çözülmüş frambuazı ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz ve tabanın üzerine döküyoruz. Dondurucuya kaldırıyoruz.
- Karışımın kalan yarısını tekrar blendere alıyoruz ve keçiboynuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Frambuazlı katın üzerine döküyoruz. üzerine düzleştirip dondurucuda en az bir gece donduruyoruz.
- Sunmadan 3-4 saat önce çıkartıyoruz. Tam çözülmeden, buzluktan çıktığından bir saat civarında zaman geçtikten sonra kalıptan çıkarıyoruz. Yalnız bunu yaparken dikkatli olmanız gerekli. Önce kenarlarından bıçağı gezdirmez seniz kelepçeyi açarken pastanın üzerinde çatlaklar oluşa bilir.
Afiyet olsun
Uyarı!!
BU TARİFİN VE İÇİNDE BULUNAN RESİMLERİN İSİM HAKKI KORUNMUŞTUR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder