5 Nisan 2016 Salı

Maş fasulyesi salatası

Malzemeler 
100 gr. maş fasulyesi
1 küçük havuç
yarım tatlı kırmızı biber
yarım demet yeşillik
bir avuç nar taneleri
sos için 
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kasığı kuru nane
tuz

Yapılışı


  1. Fasulyeyi en az 12 saat, ve ya gece boyu suda beklettikten sonra 10-15 dakika suda haşlıyoruz. 
  2. Havucu tüm olarak 20 dak suda haşlıyoruz. 
  3. Haşlanmış havucu biberle birlikte küp küp doğruyoruz. 
  4. Yeşillikleri ince kıyıyoruz. 
  5. Tüm malzemeleri bir kaba alıp, üzerine sos döküyoruz ve karıştırıyoruz. 
  6. Sunum tabağına aldıktan sonra üzerine nar tanelerini serpiyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder