100 gr. maş fasulyesi
1 küçük havuç
yarım tatlı kırmızı biber
yarım demet yeşillik
bir avuç nar taneleri
sos için
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kasığı kuru nane
tuz
Yapılışı
- Fasulyeyi en az 12 saat, ve ya gece boyu suda beklettikten sonra 10-15 dakika suda haşlıyoruz.
- Havucu tüm olarak 20 dak suda haşlıyoruz.
- Haşlanmış havucu biberle birlikte küp küp doğruyoruz.
- Yeşillikleri ince kıyıyoruz.
- Tüm malzemeleri bir kaba alıp, üzerine sos döküyoruz ve karıştırıyoruz.
- Sunum tabağına aldıktan sonra üzerine nar tanelerini serpiyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder