Malzemeler
5 tane kutudaki iran hurması
100 ml su
1 tane muz
40 ml eritilmiş hindistan cevizi yağı
100 gr badem unu
150 gr mercimek unu (ya da hindistan cevizi unu)
tuz
Yapılışı
- Hurmaları yarım saat suda beklettikten sonra blendere alıyoruz.
- Muz, hindistan cevizi yağı, sirkeyi koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra blenderdeki sızı malzemelere ekliyoruz.
- 2-3 dakika blenderde karıştırdıktan sonra pişirme kağıdı serilmiş küçük bir kek kalıbına (9/18 cm) döküp, 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika arasında pişiriyoruz.
Sirkenin olcusu nedir peki? :)
YanıtlaSil