31 Mayıs 2016 Salı

Fıstık ezmesiyle unsuz tuzlu kurabiye


Malzemeler 
2 su bardağı badem tozu
1 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı ay çekirdeği
istediğiniz baharatlar (ben yaprak pul biber, kimyon, nane koydum)
tuz
üzerine serpiştirmek için bir tutam mavi haşhaş

not: Fıstık ezmesini evde yapa biliyorsanız en güzeli. Ben evde krema gibi akışkan ezme elde edemediğim için hazır ama şekersiz ve katkısız fıstık ezmesi kullandım. Kapağında FİTNUT yazılıydı internetten şekersiz fıstık ezmesi diye yazarsanız karşınıza çıkar.  

Yapılışı 
Badem tozuna diğer malzemeleri ekliyoruz ve kurabiye hamuru kıvamını alana kadar elimizle yoğuruyoruz. yağlı kağıt serili düz bir tepsinin üzerine yayıyoruz. Üzerine haşhaş serpiştirip, istediğimiz şekilde kesiyoruz ve 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. Pişirme süresi ne kadar ince ya da kalın açtığınıza bağlı olduğu için kontrol etmeniz gerekir. Üzeri hafif kızardığında hazır oldu demek. Soğumaya bırakıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder