Malzemeler
- 1 tane orta boy taze hindistan cevizi
- 1 mango
- 100 gr. fermente kaju
- 100 gr akçaağaç şurubu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yapılışı
- Hindistan cevizini kırıyoruz, meyvesini temizleyip rendeliyoruz.
- rende hindistan cevizini (250 gr çıkar ortalama) blendere alıyoruz üzerine iki katı su ekleyip 2-3 dakika karıştırıyoruz.
- Bez torbayla suyunu sıkıyoruz (süzgeç kullanırsanız sıvı aşağı akıp gittikten sonra üzerini elinizle iyice bastırarak sütün tamamı akmasını sağlamanız lazım) ve cam kavanoza koyop 2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- kaymağı üzerine çıkınca pıçakla kenarından delik açın ve suyunu başka bir kaba dökün. Hazır rende hindistan cevizi gibi değil, taze meyvesinin kaymağı gerçekten kıvamlı ve daha çabuk katılaşıyor. Ben bu yöntemle 250 gr hindistan cevizinden 180 gr kaymak elde ede bildim.
- Kaymağı blendere koyuyoruz, üzerine doğranmış mango, önceden fermente edilmiş (en az 9 saat suda bekletilmiş) çiğ kaju, zerdeçal ve akçaağaç şurubunu ekleyip homojen kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Karışımın bir kısmını kırılmış hindistan cevizinin kabuğuna koyuyoruz. tam doldurmadan bir parmak kadar boşluk bırakıyoruz ve 2 saat dondurucuda bekletiyoruz.
- kalan kısmını sıkma torbasına koyduktan sonra onu da 2 saat buz dolabında bekletiyoruz.
- süre geçtikten sonra (beklerken sıkılmamak için ve sürekli 'oldu mu? oldu mu?' sorularından kurtulmak için birlikte güzel bir çizgi film izleye biliriz) biraz katılaşan sıkma torbasındaki kremayı dondurucudan çıkarttığınız hindistan cevizi kabuğundaki karışımın üstüne sıkıyoruz.
- Kremayı sıkmadan önce kenarlarını biraz mango dilimleriyle süslemeyi unutmayın
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder