29 Eylül 2016 Perşembe

Unsuz kalp kurabiye

Glütensiz ve şekersiz beslenenler için oldukça basit ve olağanüstü lezzetli bir kurabiye tarifini bugün sizinle paylaşmak istiyorum. Kuru malzemeler olarak dut kurusu, aynı anda tatlandırıcı rolünü de üstlendi, ceviz içi (fermente edilmiş olanını tercih ediyoruz) ve hindistan cevizi unu kullanıldı. ilk ikisi her evde buluna bilecek bir malzeme ise, hindistan cevizi unuyla ilgili bunu demek biraz zor. Yine de glütensiz beslenen her hangi birinin mutfağında mutlaka bulunması gereken bir gıda olduğu kesin. Bir araya getirmek için bu tarifte kullanılan hindistan cevizi yağı yerine tereyağı, ya da onun daha sağlıklı hali sadeyağı (ghee) da kullana bilir siniz. Aman veganlar duymasın:-)



Malzemeler 


  • 1 su bardağı dut kurusu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı hindistan cevizi unu
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • bir iki yemek kaşığı su


Yapılışı 

  1. dut kurusunu blenderde ya da rondoda un kıvamına getiriyoruz. 
  2. üzerine cevizi ve hindistan cevizi ununu ekleyip birkaç dakika daha çeviriyoruz. 
  3. bir kaba boşaltıp üzerine yağı koyuyoruz ve hamur halini alana kadar da su ekliyoruz. kolay dağılan turta hamuru gibi olur. 
  4. iki streç arasında açıyoruz. ve kalp şeklinde kalıplarla kesip 150 derece fırında 5-10 dakika pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkardıktan sonra spatula yardımıyla tepsiden indiriyoruz tamamen soğuyup katılaşmasını bekliyoruz ve sonra da afiyetle iyiyoruz. 
not: 
Kurabiyeyi keserken, tepsiye dizerken ve piştikten sonra tepsiden alırken mutlaka silikon spatula ya da bıçak kullanın. çünkü kurumadan önce hamur çok kırılgan olduğu için dağıla bilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder