31 Ekim 2016 Pazartesi

Tahinli kurabiye


Tahinin faydaları: 

E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır..
Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar..
Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz..
E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir..
Soğuk havada vücut direncini artırmak için protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin tahini bol tüketmekte fayda var..

Orijinal paylaşım için buraya tıklayın
http://www.sabah.com.tr/galeri/saglik/her-derdin-devasi-tahin/7

Benim mutfağımın 'baş tacı'dır tahin. Özellikle hamur işlerinde bir araya getirmek için, yapıştırmak için, kıvam vermek için vs. kısacası krema ve süt kullanılmadığı tüm tariflerde çok yardımı oluyor. Bu seferki tarif ise glütensiz ve her zamanki gibi şekersiz 'Tahinli kurabiye' olacak. Umarım beğenirsiniz. 
Sağlıcakla kalın 

Malzemeler


  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı tahin
  • 5 tane iri kudüs hurması
  • 2 yemek kaşığı hindistan ceviz yağı
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi unu
  • Aldığı kadar badem unu


Yapılışı


  1. Yumurta sarısı, tahin, hurma, yağı blenderde eziyoruz. 
  2. Bir kaba boşaltıp, üzerine hindistan cevizi unu ekliyoruz. 
  3. Kurabiye hamuru olana kadar da badem unu koyduktan sonra bir yemek kaşığını ıslatıp hamurdan bir avuç kadar alıyoruz, yuvarlayıp susam serpilmiş tabakta elimizle bastırarak şekil veriyoruz. Elinize yapışıyorsa hafif ıslatmak lazım elinizi. 
  4. Tepsiye dizip 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 15dakika pişiriyoruz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder