İçinde
beyaz un, şeker ve süt bulunmayan bu keki yapmak için mevsimindeki en tatlı ve
yumuşak elmaları seçmelisiniz ve bunlar aynı anda tatlandırıcı görevini yaptığı
için normal şekerden yapılan keke göre daha elma kullanıldı. Başka bir
tatlandırıcı ise kaynatılmış stevia (şeker otu) suyudur. Herhangi bir aktar
dükkanında satılmasına rağmen elinizin altında yoksa, yerine aynı miktarda su
kullanıp, pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz ballı şurup miktarını fazla
kullana bilir siniz. Tarife gelecek olursak.
Malzemeler
Sıvı
malzemeler
3 yumurta
125 ml (1 su bardağı) kaynatılmış stevia suyu
80 ml (yarım çay bardağı) sıvı yağ
100 ml (1 çay bardağı) badem sütü
3 yumurta
125 ml (1 su bardağı) kaynatılmış stevia suyu
80 ml (yarım çay bardağı) sıvı yağ
100 ml (1 çay bardağı) badem sütü
Kuru
malzemeler
her biri 60 gr karabuğday unu, kinoa unu, badem unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz
2 orta boy elma
her biri 60 gr karabuğday unu, kinoa unu, badem unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz
2 orta boy elma
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
Islatmak
için
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı su
Yapılışı
Yumurtaları tuzla çırptıktan sonra sıvı malzemeleri koyup spatulayla karıştırıyoruz. Kuru malzemeleri elma hariç ayrı bir kapta iyice harmanladıktan sonra sıvı karışıma eleyerek ekliyoruz. Elmaları küp küp doğradıktan sonra karışıma ekliyoruz. kalıba ya da orta boy borcama dökmeden önce karbonatı sirkeye koyup kabarcıklar oluşmaya başlayınca ekleyip hızlıca son bir kez karıştırıp fırına veriyoruz
160 derecede 40 dakika pişirilir
Soğuduktan sonra dilimliyoruz üzerine bal ve su karışımını döküyoruz. miktarı isteğe bağlı. ben çok sulu olmasını istemediğim için çok fazla ıslatmadım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder