28 Mart 2016 Pazartesi

Elmalı tarçınlı ıslak kek

İçinde beyaz un, şeker ve süt bulunmayan bu keki yapmak için mevsimindeki en tatlı ve yumuşak elmaları seçmelisiniz ve bunlar aynı anda tatlandırıcı görevini yaptığı için normal şekerden yapılan keke göre daha elma kullanıldı. Başka bir tatlandırıcı ise kaynatılmış stevia (şeker otu) suyudur. Herhangi bir aktar dükkanında satılmasına rağmen elinizin altında yoksa, yerine aynı miktarda su kullanıp, pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz ballı şurup miktarını fazla kullana bilir siniz. Tarife gelecek olursak.

Malzemeler

Sıvı malzemeler
3 yumurta
 
125 ml (1 su bardağı) kaynatılmış stevia suyu
80 ml (yarım çay bardağı) sıvı yağ
100 ml (1 çay bardağı) badem sütü
Kuru malzemeler
her biri 60 gr karabuğday unu, kinoa unu, badem unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz
2 orta boy elma
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke

Islatmak için
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı su

Yapılışı


Yumurtaları tuzla çırptıktan sonra sıvı malzemeleri koyup spatulayla karıştırıyoruz. Kuru malzemeleri elma hariç ayrı bir kapta iyice harmanladıktan sonra sıvı karışıma eleyerek ekliyoruz. Elmaları küp küp doğradıktan sonra karışıma ekliyoruz. kalıba ya da orta boy borcama dökmeden önce karbonatı sirkeye koyup kabarcıklar oluşmaya başlayınca ekleyip hızlıca son bir kez karıştırıp fırına veriyoruz
160 derecede 40 dakika pişirilir
Soğuduktan sonra dilimliyoruz üzerine bal ve su karışımını döküyoruz. miktarı isteğe bağlı. ben çok sulu olmasını istemediğim için çok fazla ıslatmadım. 
Ama siz isterseniz malzemeleri ikiye üçe çıkararak revani gibi çok ıslak tatlı şeklinde de yapa bilir siniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder