28 Mart 2016 Pazartesi

Vegan pankek

Vegan pankeklerini yapmak hiç kolay değil. Bunu size defalarca denemiş, başaramamış, tekrar uğraşmış ve sonunda yapa bilmiş birisi olarak söylüyorum. Çünkü pankek demek yumurta demek, ama bizim hamurumuzda yumurta yok. Neyse imkansız diye bir şey yok. Bunu da yaptık. Peki nasıl yaptığımı sizinle paylaşmak istedim. Umarım beğenir siniz. Aynısını yapmak isterseniz, tarifteki ölçü ve adımları atlamayın derim. Çünkü, dediğim gibi vegan pankeklerini yapmak hiç mi hiç kolay değil. 

Malzemeler
1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
3 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
250 ml. Badem sütü
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
125 gr. Tam buğday unu
½ çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
Sunumu için tahin pekmez

Yapılışı:
 Keten tohumuyla suyu karıştırıp bir kenarda bekletiyoruz.
Kısık ateşte hindistan cevizi yağını eritiyoruz.
Biraz koyulaşan keten tohumunun üzerine badem sütü, elma sirkesi, yağ koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri – un, tuz, kabartma tozu ve karbonatı karıştırıyoruz.
Ortadan çukur açarak sıvı karışımımızı koyuyoruz ve vegan pankekleriniz için hamurunuz hazır!

Krep tavasında kızartmanızda fayda var. Çünkü yumurtasız hamur biraz kaprisli. Çok kez seramik kaplamalı tavada denedim. Her seferinde altı yapışıp, çevirirken şekli bozuluyordu. Krep tavam olmadığı için hamsi tavasında yaptım ve oldu. Tavaya bile alternatif bulduk. Siz de arayın, araştırın, deneyin derim. Mutlaka bulursunuz! Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder