30 Mart 2016 Çarşamba

Kolay kabak ezmesi



Sadece 5 malzemeyle yapılan kolay ve pratik kahvaltılık tarif. Dolması dışında kabak yemeklerini sevmediğim için  harika bir 'doğal alternatif' buldum. Tam tahıllı ve ya glütensiz ekmek üzerine sürüp kahvaltınıza farklılık yaratmak için ideal. Acı tatlar severseniz acı sivri biber de kullana bilir siniz. Tabii ki de istediğiniz kadar baharat. Bir iki saat bekletip, iyice soğuduktan sonra tüketirseniz tadı daha çok hoşunuza gider.  

Malzemeler
2 tane kabak
2 tane biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağı
4-5 diş sarımsak
tuz

Yapılışı
1. tüm malzemeleri mutfak robotunda eziyoruz
2. küçük bir tencereye alıp kaynamasını bekliyoruz
3. kaynamaya başlayınca altını kısıp, 30 dak. pişiriyoruz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder