14 Haziran 2016 Salı

Kabartıcı kullanmadan glütensiz ekmek yapımı (GAPS)

Kabartma tozu koymadan yaptığım bu ekmeği evde fermente ettiğim mercimek unu ve badem unundan yarı yarıya kullanarak yaptım. Mercimek unu yapımını burada göre bilirsiniz. Yerine hindistan cevizi unu da kullana bilir siniz. Kabartma tozunu ya da karbonatı otizmli çocuğumun GAPS diyetine uygun olması için koymadım. Sizin için bir sakıncası yoksa sirke ve karbonatı kullana bilir siniz. her birinden 1 tatlı kaşığı olacak. Yumurta beyazların iyice katı hal alana kadar çırpa bilirseniz kabarmasında bir sıkıntı olmaz gerçi. Yumurtalar en az 2 saat dışarıda bekleyecek yalnız. Bu bir püf noktası.

Malzemeler 

  • 3 yumurta 
  • 1 büyük muz 
  • 1 tepeleme yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 4 yemek kaşığı mercimek unu (hindistan cevizi unu, nohut unu) 
  • 4 yemek kaşığı badem tozu 
  • tuz


Yapılışı 

  1. iki yumurtanın akını çırpma kabına ayrı alıyoruz
  2. sarılarını ve kalan bir tane yumurtayı blendere koyup üzerine muz ve yağı koyuyoruz. 
  3. karıştırdıktan sonra adım adım mercimek ununu ekliyoruz. 
  4. iki yemek kaşığı da badem tozu ekliyoruz. 
  5. mikserle yumurta beyazlarını sert bir köpük olana kadar çırpıyoruz. 
  6. iki karışımı bir araya getirip ve badem tozunun kalan iki kaşığını ekleyip köpüğünü söndürmemeye çalışarak karıştırıyoruz. 
  7. Küçük kek kalıbında 160 derecede 40 dakika pişiriyoruz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder