Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 büyük muz
- 1 tepeleme yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 4 yemek kaşığı mercimek unu (hindistan cevizi unu, nohut unu)
- 4 yemek kaşığı badem tozu
- tuz
Yapılışı
- iki yumurtanın akını çırpma kabına ayrı alıyoruz
- sarılarını ve kalan bir tane yumurtayı blendere koyup üzerine muz ve yağı koyuyoruz.
- karıştırdıktan sonra adım adım mercimek ununu ekliyoruz.
- iki yemek kaşığı da badem tozu ekliyoruz.
- mikserle yumurta beyazlarını sert bir köpük olana kadar çırpıyoruz.
- iki karışımı bir araya getirip ve badem tozunun kalan iki kaşığını ekleyip köpüğünü söndürmemeye çalışarak karıştırıyoruz.
- Küçük kek kalıbında 160 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder