14 Haziran 2016 Salı

Şekersiz meyve marmeladı


Sabahları ekmek üzerine sürüp yiye bileceğiniz ya da pastalarınızı süsleye bileceğiniz bu şekersiz marmelat tarifine severek takip ettiğim Avustralyalı yemek bloggeri Buffy Ellen'in sitesinde rastladım. Buffy organik ve bitkisel ürünlerden kendisi yaptığı çok sağlıklı ve kolay tarifleri tüm dünyayla paylaşıyor. Tabii ki burada asıl amacı kendisinin yürüttüğü mağazadaki doğal ürünleri pazarlamak olsa da temiz yaşam ve sağlıklı beslenmeyle ilgili değerli bilgileri paylaşarak çok ta faydalı bir iş yapıyor. Bundan dolayı kendisine teşekkür eder, bu güzel tarifi sizinle paylaşıyorum.

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı chia tohumu 
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (bal da koya bilirsiniz) 
  • 1 su bardağı istediğiniz tatlı meyve (frambuaz, ahududu, böğürtlen) 


Yapılışı

  1. chia tohumunu kahve öğütücü yardımıyla un haline getirin. Chia tohumu dişlerinize yapışmaması için yapılıyor bu aslında, kahve öğütücü elinizde yoksa bu adımı atlaya bilirsiniz çok büyük sıkıntı olmaz bence.
  2. üzerine şurubu ve meyveleri koyuyoruz ve eziyoruz. Bu kadar. 
  3. Gece boyu buzdolabında bekletilse dinlenip daha kıvamlı olur 

Afiyet olsun
orijinal dilde tarifi aşağıdaki linkte bula bilirsiniz
http://begoodorganics.com/blogs/subscriber-only-recipes/15043113-berry-chia-jam






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder