Malzemeler
- 100 gr (1 küçük çay bardağı) kinoa
- 5-6 tane yumuşak hurma
- 2 yemek kaşığı kuru dut
- süslemek için keçiboynuzu tozu
Yapılışı
- Kinoa'yı akan suyun altında iyice yıkayıp süzdükten sonra üzerine 2 karında su koyup kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika haşlıyoruz.
- ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kuru dutu küçük doğrayıcı makinede ya da blenderde ufalıyoruz ve bir kenara alıyoruz.
- Kinoa soğuduktan sonra hurmalarla birlikte rondodan geçiriyoruz. (el blenderi de kullana bilir siniz)
- Karışımı bir kaba alıp kuru dutu ekliyoruz ve elimizle yoğurarak çok katı olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp keçiboynuzu ununda yuvarlıyoruz.
- buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis ede bilir siniz.
not: Hamurunuz şekil vermek için yeterince katı değilse biraz kuru yemiş unu ekleye bilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder