24 Haziran 2016 Cuma

Hurmalı kinoa topları



Malzemeler 

  • 100 gr (1 küçük çay bardağı) kinoa 
  • 5-6 tane yumuşak hurma 
  • 2 yemek kaşığı kuru dut
  • süslemek için keçiboynuzu tozu 


Yapılışı 

  1. Kinoa'yı akan suyun altında iyice yıkayıp süzdükten sonra üzerine 2 karında su koyup kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika haşlıyoruz. 
  2. ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. 
  3. Kuru dutu küçük doğrayıcı makinede ya da blenderde ufalıyoruz ve bir kenara alıyoruz.  
  4. Kinoa soğuduktan sonra hurmalarla birlikte rondodan geçiriyoruz. (el blenderi de kullana bilir siniz) 
  5. Karışımı bir kaba alıp kuru dutu ekliyoruz ve elimizle yoğurarak çok katı olmayan bir hamur elde ediyoruz.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp keçiboynuzu ununda yuvarlıyoruz. 
  7. buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis ede bilir siniz. 

not: Hamurunuz şekil vermek için yeterince katı değilse biraz kuru yemiş unu ekleye bilirsiniz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder