Malzemeler
alt kısım için
- 2 yemek kaşığı katı olmayan süzme yoğurdu
- 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
- 1 tatlı kaşığı ham kakao
- 4 tane yumuşak iran hurması
kayısılı kısım için
- 2 yemek kaşığı katı olmayan süzme yoğurdu
- 2 büyük boy olgun kayısı
- 2 yemek kaşığı bal
süslemek için
- yarım büyük boy olgun kayısı
- hindistan cevizi rendesi
Yapılışı
- Kakaolu kısım için malzemeleri blender kasesine koyuyoruz. Ben miktarı az olduğu için çubuk blender kullandığım. Ezdikten sonra karışımın bir kısmın düz bir tabağa döküyoruz. dondurma ya da puding kaseyi ters çevirip karışıma batırıyoruz ve ardında düz bir tabakta ayrıca hazır edilen hindistan cevizi rendesine buluyoruz.
- tabakta kalan karışım ve blender kasesindeki kakaolu karışımı süslediğimiz dondurma kasesine boşaltıyoruz.
- kayısılı karışımı da aynı şekilde ezdikten sonra kakaolu katın üzerine döküyoruz.
- yarım kayısıyı ince dilimleyip gül şeklinde kıvırıyoruz ve bir bıçak yardımıyla şeklini bozmadan pudingin üzerine koyuyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder